Şansın Səsi Məni Haradan Tapdı
[ Nach unten | Zum letzten Beitrag | Thema abonnieren | Älteste Beiträge zuerst ]
Şansın Səsi Məni Haradan Tapdı
von luciennepoor am 10.10.2026 14:57
Adi bir oktyabr axşamı idi. Bakıda payız artıq özünü tam göstərirdi, külək Xəzərdən gəlirdi, pəncərələri döyürdü. Mən işdən evə gəlmişdim, çaydanı qoymuşdum ocağın üstünə, telefonu əlifə götürmüşdüm. Elə bil heç nə etmək istəmirdim. Nə kitab oxumaq, nə filmə baxmaq. Sadəcə uzanıb tavana baxırdım. O günlərdə işdə gərginlik çox idi, müştərilərlə danışıqlar uzun çəkirdi, axşamlar isə beynim susmaq bilmirdi. Elə bu boşluqda, barmaqlarım öz-özünə nəyisə axtarmağa başladı. Sosial şəbəkələrdə gəzərkən bir dostumun paylaşdığı şəkli gördüm — ekranda parlayan rənglər, nömrələr, bir də yazı: mostbet giriş güncel. Dostum yazmışdı ki, bura həmişə işləyir, narahat olma. Mən o anda düşündüm: nə itirəcəyəm ki? Sadəcə baxaram, görüm nədir.
Elə həmin axşam qeydiyyatdan keçdim. Çox uzun çəkmədi, ad, soyad, telefon nömrəsi — hamısı. Sistem mənə dərhal bir bonus təklif etdi, oyun balansıma bir az da əlavə etdi. Mən oyun avtomatlarını seçdim, çünki onları daha sadə başa düşürdüm. Ekranda fırlanan simvollar, səslər, işıqlar... Elə bil uşaqlıqda mağazaların qarşısında dayanan oyun maşınlarını xatırladı. Amma bu dəfə pul real idi, həyəcan isə daha da real. İlk gecə heç nə qazanmadım, əksinə, az da olsa itirdim. Amma əsəbiləşmədim. Çünki mən bunu qumar kimi yox, sadəcə bir axşam əyləncəsi kimi görürdüm. Yatmağa gedəndə beynim artıq o qədər də yorğun deyildi.
Bir həftə sonra yenidən girdim. Bu dəfə mostbet giriş güncel ifadəsini yadda saxlamışdım, çünki əvvəlki link bəzən açılmırdı, dostum demişdi ki, həmişə yenilənmiş ünvanla daxil olmaq lazımdır. Elə etdim. Və bu dəfə fərqli bir oyun seçdim — daha sadə, daha sürətli. İçimdə elə bir hiss var idi ki, bu gecə nəsə olacaq. Çox böyük məbləğ deyildi, amma bonus turu açıldı. Ekranda simvollar yığıldı, səs gəldi, balansım bir az artdı. O an mən sevincdən yerimdən qalxdım. Elə bil uşaq idim, şirniyyat mağazasına düşmüşdüm. Amma əsas sevinc pul deyildi. Əsas sevinc o idi ki, beynim bir neçə dəqiqə də olsa bütün problemləri unutmuşdu. Nə iş, nə borc, nə də sabahkı görüşlər. Sadəcə ekran və mən.
Noyabrda dostum mənə zəng etdi. Dedi ki, bu yaxınlarda kazinoda kəşbek kampaniyası var, itirdiyin pulun bir hissəsini geri qaytarırlar. Mən əvvəllər belə şeylərə inanmırdım, düşünürdüm ki, bu sadəcə reklam hiyləsidir. Amma yoxladım — doğru idi. Həftə ərzində oynadığım məbləğin müəyyən faizi balansıma geri qaytarıldı. Bu məni təəccübləndirdi, çünki heç bir yerdə belə bir şey görməmişdim. O hiss ki, səni aldadırlar, yox oldu. Əksinə, hiss etdim ki, bu platforma oyunçunu saxlayır, ona dəyər verir. Elə həmin həftə mostbet giriş güncel sözünü bir də yoxladım, çünki brauzerim köhnə linki yadda saxlamışdı və açılmırdı. Yenilənmiş ünvanla daxil oldum, heç bir problem olmadı.
Dekabr gəldi. Yeni il yaxınlaşırdı, küçələr işıqlarla bəzənmişdi, insanlar hədiyyə axtarırdı. Mən də düşündüm ki, bu il özümə kiçik bir hədiyyə edim. Amma elə böyük xərc çəkmək istəmirdim. Elə ona görə də bir axşam yenidən oyuna girdim. Bu dəfə məqsədim qazanmaq deyildi, sadəcə əylənmək idi. Oyun avtomatlarından birini seçdim, adını xatırlamıram, amma mövzusu qış idi — qar, şam ağacları, hədiyyə qutuları. Simvollar düşdü, bonus oyun açıldı. Mən ekrana baxırdım, ürəyim sürətlə döyünürdü. Və elə o anda balansım bir neçə yüz manat artdı. Bu, mənim üçün böyük pul deyildi, amma sevinc böyük idi. Çünki mən bu pulu gözləmirdim, planlaşdırmamışdım. Sadəcə şans idi. Elə bil küçədə gedərkən yerə düşmüş bir qədər pul tapmışdım. O gecə yatanda düşündüm: bəlkə də həyatda bəzi şeylər sadəcə təsadüfdür, bəziləri isə seçim. Mən bu oyunu seçdim, amma nəticəni seçmədim.
Yanvarda işə qayıtdım, gündəlik qayğılar yenidən başladı. Amma artıq mənim bir kiçik vərdişim var idi — həftədə bir-iki dəfə, axşamlar, yarım saat oyuna girirdim. Bu, mənim üçün bir növ istirahət idi. Kitab oxumaq kimi, musiqi dinləmək kimi. Bəzən qazanırdım, bəzən itirirdim. Amma heç vaxt itirdiyim pul mənim büdcəmə ziyan vurmadı, çünki mən həmişə əvvəlcədən müəyyən bir məbləğ ayırırdım və ondan artıq xərcləmirdim. Bu intizam mənə çox şey öyrətdi. Əvvəllər mən hesab edirdim ki, qumar sadəcə pul udmaq üçündür. İndi başa düşürəm ki, bu, həm də özünü idarə etmək məşqidir. Nə vaxt dayanmağı bilmək, nə vaxt davam etmək — bu, həyatda da lazımdır.
Fevralda bir dostum məndən soruşdu ki, hansı saytı tövsiyə edirsən? Mən ona dedim ki, mostbet giriş güncel ünvanını yoxlasın, çünki bəzən köhnə linklər işləmir. O da qeydiyyatdan keçdi, bir neçə gün oynadı, sonra dedi ki, xoşuna gəldi. Amma mən ona bir şeyi də dedim: bu, pul qazanma üsulu deyil, bu, sadəcə əyləncədir. Əgər sən bunu ciddi gəlir mənbəyi kimi görürsənsə, o zaman dayan. Çünki hər oyunun bir sonu var, hər şansın bir həddi var.
Martda bir axşam yenidən oyuna girdim. Bu dəfə heç nə qazanmadım. Balansım azaldı, amma mən gülümsədim. Çünki mən artıq öyrəşmişdim — bəzən udursan, bəzən uduzursan. Əsas olan odur ki, sən bunu nə üçün etdiyini biləsən. Mən bunu darıxdığım üçün edirəm, stressi atmaq üçün edirəm, bir az həyəcan yaşamaq üçün edirəm. Pul isə sadəcə bir yan nəticədir. Əgər pul gəlsə, yaxşıdır, gəlməsə, də dünyanın sonu deyil.
Apreldə işdə bir layihə bitdi, mən bir az rahatladım. Elə həmin günlərdə bir axşam oturdum, oyun avtomatlarını gəzdim. Yeni bir oyun gördüm — mövzusu səyahət idi, ekranda xəritələr, təyyarələr, müxtəlif ölkələrin bayraqları. Mən onu seçdim. Oynadım, bir neçə dəfə uduzdum, sonra bir bonus turu açıldı. Simvollar elə düzüldü ki, balansım xeyli artdı. O an mən sevincdən qışqırdım. Arvadım otağa girdi, soruşdu ki, nə olub? Mən dedim ki, heç nə, sadəcə yaxşı oyun idi. O gülümsədi, dedi ki, sən artıq uşaq kimi sevinirsən. Mən də dedim ki, bəlkə də elə. Çünki bəzən böyüklər də uşaq kimi sevinmək istəyir.
Mayda dostum mənə dedi ki, bir neçə ay oynamayıb, darıxıb. Mən ona dedim ki, yaxşı edirsən, fasilə vermək lazımdır. Çünki hər şeyin bir dozası var. Əgər sən hər gün oynayırsansa, bu artıq əyləncə deyil, asılılıqdır. Mən özüm də bəzən bir həftə oynamıram, sonra qayıdıram. Bu, mənə tarazlıq saxlayır. Elə bil idman edirsən — hər gün etsən, bədən yorulur, həftədə iki dəfə etsən, sağlam qalırsan.
İyun gəldi, yay başladı. Bakı isti oldu, küçələr adamla doldu. Mən bir axşam yenidən oyuna girdim. Bu dəfə məqsədim yox idi, sadəcə vaxt keçirmək idi. Oyun avtomatlarından birini seçdim, oynadım, bir az uddum, bir az uduzdum. Sonra oturdum, düşündüm. Bu aylar ərzində mən nə öyrəndim? Öyrəndim ki, şans anlayışı çox maraqlıdır. Sən heç vaxt bilmirsən ki, növbəti fırlanma nə gətirəcək. Amma sən bilirsən ki, sən dayana bilərsən. Bu, ən vacib şeydir. Sən nə vaxtsa uduzacaqsan, nə vaxtsa udacaqsan. Əsas olan odur ki, sən bu oyunu həyatının mərkəzinə qoymayasan.
İyulda bir gün dostum mənə zəng etdi, dedi ki, onun balası var, artıq oyuna vaxtı yoxdur. Mən dedim ki, bu yaxşıdır, ailə hər şeydən öndədir. O dedi ki, amma bəzən darıxıram. Mən dedim ki, darıxmaq da yaxşıdır, çünki darıxanda insan nə istədiyini düşünür. O güldü, dedi ki, sən filosof olmusan. Mən də dedim ki, yox, sadəcə bir az vaxt keçib.
Avqustda mən bir neçə gün işdən istirahət götürdüm. Evdə qaldım, heç bir yerə getmədim. Bir axşam oturdum, oyun avtomatlarını gəzdim. Yeni bir oyun gördüm — mövzusu dəniz idi. Mən onu seçdim. Oynadım, bir neçə dəfə uduzdum, sonra bir bonus açıldı. Balansım artdı, amma çox deyildi. Mən sevindim, çünki bu, gözlənilməz idi. Elə bil dənizdən bir balıq tutdum. Sonra oturdum, çay içdim, pəncərədən bayıra baxdım. Həyat yaxşı idi.
Sentyabrda işə qayıtdım, yeni layihələr başladı. Amma mən artıq o qədər də stress keçirmirdim. Çünki mən öyrənmişdim ki, hər şeyin bir vaxtı var. İş də, istirahət də, oyun da. Əsas olan odur ki, sən özünü tanıyasan. Mən özümü tanıdım — mən oyunu sevirəm, amma ondan asılı deyiləm. Mən qazanmağı sevirəm, amma uduzmaqdan qorxmuram. Mən şansı sevirəm, amma ona güvənmirəm.
Oktyabr gəldi, yenə payız. Bir il keçdi. Mən bu il ərzində çox şey öyrəndim. Öyrəndim ki, həyatda ən vacib şey tarazlıqdır. Nə qədər qazanırsan, o qədər də itirə bilərsən. Nə qədər sevinirsən, o qədər də üzülə bilərsən. Əsas olan odur ki, sən bu dalğaların arasında üzməyi bacarasan. Mən bacardım. Və bu, mənim üçün ən böyük uduş oldu.
İndi mən hərdən oyuna girirəm, hərdən girmirəm. Bu, mənim üçün bir vərdişdir, amma zərərli deyil. Elə bil kafedə oturub bir stəkan çay içmək kimi. Sən bunu hər gün etmirsən, amma edəndə də zövq alırsan. Mən dostlarıma da deyirəm ki, əgər oynayırsınızsa, əylənmək üçün oynayın, pul qazanmaq üçün yox

Antworten